Flash Battery Lithium Batterijen

Flash Battery produceert lithium batterijen voor industriele machines en elektrische voertuigen

Sinds 2012, het jaar waarin Flash Battery werd opgericht, heeft het bedrijf meer dan 15.000 lithium batterijen ontworpen en geproduceerd en meer dan 500 verschillende maatwerk modellen gemaakt in verschillende industriële machines en toepassingen voor elektrische voertuigen.

Flash Battery batterijen, die in 54 verschillende landen over de hele wereld gebruikt worden, worden dagelijks automatisch gecontroleerd door het eigen remote control system, het Flash Data Center.

Flash Battery Technologie

Flash Battery heeft een gepatenteerde technologie ontwikkeld die hogere prestaties biedt dan elk ander type lithium batterij. 20 keer sneller balanceren dan andere lithium batterijen en 50% opladen in slechts 25 minuten. Bovendien is met Flash Battery lithium batterijen regelmatig onderhoud niet nodig: buitengewoon onderhoud kan direct ter plaatse worden uitgevoerd dankzij het remote control system Flash Data Center. Met behulp van kunstmatige intelligentie-algoritmen detecteert Flash Data Center fouten voordat ze zich ontwikkelen tot kostbare storingen door automatisch waarschuwingen te sturen naar het service centrum van Flash Battery.

Traditional lithium batteries vs Flash Battery lithium batteries

Traditionele lithium batteries


Passive balancing only

With low power


50% Recharge

in 60 MINUTES


Long balancing time

4-8 Hours


High risk

of sudden machine shutdowns


Standard batteries

No custom design

flash-batteries-comparison

Flash Battery lithium batteries


ACTIVE and PASSIVE balancing

With 20 times higher power


50% Recharge

In 25 minutes


Short balancing time

Less than 30 minutes


No risk

of sudden machine shutdowns


Custom batteries

Custom design

Het Flash-datacenter voor efficiënte bewaking op afstand

Het systeem voor monitoring op afstand (Flash Data Center) is het brein achter alle lithium batterijen. Het rapporteert dagelijks eventuele storingen en bepaalt te allen tijde de status van elke afzonderlijke batterij. Zo beschermt u uw batterijen tegen ongewenst misbruik of technische storingen.
De software is ontworpen om ook valse signalen te detecteren en te elimineren. Dit voorkomt fouten in het algemeen, nog voordat u als gebruiker het merkt.

Het Flash Data Center biedt:

  • monitoring van alle parameters voor elke individuele batterij
  • een uitgebreide analyse van alle gebruiksgegevens voor de optimalisatie van uw machines en voertuigen
  • melding van storingen
  • continue, geautomatiseerde foutpreventie
  • organisatie mogelijkheden voor buitengewone reparaties
  • enorme besparing op onderhoudskosten
  • verhoogde productiviteit van machines en voertuigen

Een nieuw samenwerking voor de elektrificatie van de BeNeLux markt

Flash Battery werd in 2012 geboren uit de passie voor elektronica en technologie van twee jonge mannen, Marco Righi (CEO) en Alan Pastorelli (CTO), die expertise hadden in lithium batterijen en automotive systemen.
De missie van het bedrijf is het leveren van lithium batterijen aan bouwers van industriële machines en elektrische voertuigen die een sterke behoefte hebben aan maatwerk. De belangrijkste klanten komen uit vele sectoren van de industrie, waaronder automatisering, robotica, logistiek, botenbouw, hoogwerkers, elektrische voertuigen, landbouw en voertuigen voor luchthavens.

Tegenwoordig is Flash Battery de best verkochte lithium batterij in Italië, met de snelste oplaadtijden en geen onderhoud.

Flash Battery en Q-Tronic hebben hun knowhow gebundeld om de transitie naar elektrificatie van de Benelux-markt te ondersteunen. Dankzij deze partnerschap kunnen fabrikanten en OEM’s die hun toepassingen willen elektrificeren, nu vertrouwen op de expertise van Italië’s grootste lithium productiebedrijf, gecombineerd met de betrouwbaarheid en kennis van Q-Tronic in aandrijfsystemen voor batterij aangedreven voertuigen.

Search

ADVIES NODIG?
+31 (0)33 253 50 63

Categories