Historie

HISTORIE VAN Q-TRONIC

Vandaag de dag is Q-tronic een internationaal georiënteerd bedrijf.

Q-tronic, begonnen onder de naam Heftruck-Systemen, is in 1978 opgericht door Geurt Jan Janssen, die zich voornamelijk richtte op een service verlening.

De bedoeling was om indertijd alleen voor de importeurs de service te verlenen op elektrisch en elektronisch gebied. Geurt Janssen zag daarbij een duidelijk gat in de markt, omdat ook in 1978 nieuwe elektronica werd toegepast in de heftrucks.

In 1979 ging Q-tronic geheel over op de elektronica. Er werden contacten gelegd met o.a. Cableform, Bosch en General Electric en er werd overgegaan tot het op elektronica ombouwen van bestaande heftrucks.

Medio 1980 ontstond contact met Sevcon, de Engelse leverancier van motorregelingen. Vanaf die tijd ging Q-tronic zich toeleggen op de ontwikkeling van eigen elektronische regelingen. In samenwerking met Sevcon werden diverse pompregelingen ontwikkeld die met succes werden ingezet bij o.a. Toyota, Still, Jungheinrich en Yale.

Vanaf 01 januari 1981 werd Q-tronic officieel importeur van Sevcon. De ontwikkelingen werden uitgebreid en Q-tronic ging zich specialiseren in meerdere markt sectoren. Ook werden in deze periode de succesvolle en energieke trainingen “meten is weten” door Geurt Janssen gegeven aan service monteurs van dealers, importeurs en producenten.

Eind jaren ’90 toen de AC techniek in opkomst kwam, begon het bloed van ontwikkelen weer te kruipen bij Geurt Janssen. Met een team van engineers onderleiding van de van Sevcon afkomstige technisch directeur Dave Miller werd de DMC Pro Controller (hedendaags Sigmadrive)ontwikkeld. Een unieke, innovatieve familie regelingen in IMS (insulated metal substrate) techniek was geboren en wordt vanaf 2001/2002 met succes ingezet in diverse toepassingen.

Eind 2006 wordt een licentie overeenkomst afgesloten met de Engelse firma PG Drives Technology, marktleider op het gebied van elektronica voor rolstoelen, scooters, veeg- en schrobmachines. PG Drives Technology verzorgd vanaf 2007 de internationale verkoop van de DMC regelingen onder de nieuwe naam Sigmadrive.

Vandaag de dag is Q-tronic een internationaal georiënteerd bedrijf dat zich richt op Service, Onderdelen, Maatwerkoplossingen en Reparaties.

 

 

Zekerheid met Q-Tronic

Al onze service engineers zijn “in huis” opgeleid en hebben gemiddeld meer dan 10 jaar ervaring.


   • Onderdeel toesturen
   • Hulp of advies nodig?
   • Gecertificeerde service
   • Meer dan 50 merken
   • Internationale levering

DE MERKEN VAN Q-TRONIC

Voor elke toepassing het juiste product

Q-TRONIC HEEFT ALLES OP VOORRAAD

Voor elke toepassing het juiste product